Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης

Παρακολούθησα και τα 4 παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.Η γενική σούμα αρνητικότατη για Αύγουστο μήνα και για τις αντιπάλους που έιχανε μπροστά τους.Παρακάτω θα αναλύσω για τον κάθε έναν τις παρατηρήσεις μου.

Ανόρθωση-Ολυμπιακός:Η αλήθεια είναι πως περίμενα άσχημη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό δεδομένης της τεράστιας ολιγωρίας στα μεταγραφικά και ως προς την ταχύτητα που αποκτούνται παίκτες όσο και για την ποιότητα αυτών των μεταγραφών.Αγωνίστηκε με έναν επιθετικό (αυτόν είχε όλον κι όλον!!) το ...νιάτο Darko Kovacevic!Παράλληλα αχρηστεύτηκε και ο Galleti αφού έπαιξε μπροστά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε σωστή ανάπτυξη από τα πλάγια...Μόνος διασωθέντας ο αρχηγός Djordjevic που αναρωτιέμαι όμως για πόσο ακόμα θα παίζει?Επίσης καμμία πειθαρχία κι αυτό φάνηκε στον εκτελεστή του πέναλτυ που αντί να πάει κάποιος έμπειρος πήγε ο Μήτρογλου που δεν θυμάμαι να έχει ξαναεκτελέσει.Λάθη λοιπόν και από τον Βαλβέρδε αρκετά αλλά το φταίξιμο από μένα πάει κυρίως στον Κόκκαλη...Δεν περιμένω να περάσει στην ρεβάνς καθώς έστω ένα γκολ θα το δεχτεί.

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός:Επαγγελματική εμφάνιση από τον νέο Παναθηναϊκό που πήρε μεν το αποτέλεσμα (και μαζί μάλλον και την πρόκριση) αλλά δεν ένθουσίασε κιόλας.Είμαστε βέβαια ακόμα μέσα Αυγούστου και δεν πρέπει να ζητάμε οι ομάδες να κάνουν ...παπάδες στα γήπεδα.Εντύπωση γι ακόμη μια φορά μου έκανε ο Σιμάο που φαίνεται ότι έχει το ταλέντο και αν δουλευτεί μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα.

ΑΕΚ-Ομόνοια:Με μια λέξη:Απογοήτευση.Ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος που φαινόταν κουρασμένη και χωρίς δυνάμεις από το πρώτο λεπτό.Χωρίς ούτε μια πλαγιοκόπηση, και μια Ομόνοια που είχε την ατυχία να μην κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.Ο Δώνης έχει να διορθώσει πολλά για να αποφύγει η ΑΕΚ το μεγαλύτετο πατατράκ τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια στην Ευρώπη.Για να περάσει πρέπει να εμφανιστεί πολύ καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι.Για την ακρίβεια μεταμορφωμένη!

Άρης-Σλάβεν:Ο Άρης έπαιξε σχετικά καλά ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια αλλά γενικά άστοχος και λίγο φλύαρος έξω από την περιοχή.Η Σλάβεν δεν έδειξε τίποτα το φοβερό κι έτσι είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια.

Δεδομένων των αντιπάλων μας λοιπόν οφείλουμε να δείξουμε κυρίως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ότι είμαστε όντως ανώτεροι και να περάσουμε τον σκόπελο.Και αν ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο ΟΥΕΦΑ για την ΑΕΚ δεν υπάρχει αύριο...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω και γω μερικές παρατηρήσεις πάνω στα παιχνίδια των ομάδων μας.

Ο Ολυμπιακός απλά τραγικός. Ανέτοιμος, ασύνδετος, κουρασμένος και το αποτέλεσμα τον καταδίκασε πιστεύω. Παρουσιάστηκε με χειρότερη 11δα απο πέρσι απέναντι σε μία σοβαρή ομάδα που ήξερε τι ήθελε.

Ο Παναθηναϊκός σοβαρός και πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει και με το παραπάνω. Αλλά πάσχει πάρα πολύ στο κέντρο της άμυνας και αν δεν πάρει παίκτη θα το πληρώσει στην Ευρώπη...

Η ΑΕΚ απλά δείχνει ότι φέτος ότι έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με τους άλλους δύο μεγάλους. Ακόμα είναι λίγο νωρίς βέβαια, αλλά εμένα έτσι μου φάνηκε.

Ο Άρης έπαιξε την καλύτερη μπάλα από τους 4 για μένα. Πολύ επιθετικός και με σωστές αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο. Αν ήταν και λίγο πιο τυχερός θα είχε βάλει και άλλο γκολ. Βέβαια, φαίνεται να πάσχει αμυντικά αλλά δεν έπαιζε και ο Ρονάλντο οπότε αυτό είναι μια διακαιολογία.

Αυτά

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναθηναικός τελικά τα κατάφερε, χωρίς να παίξει ιδιαίτερη μπάλα, και συνεχίζει στην ευρώπη